Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Budgivning och fri prövningsrätt

Om ni anmält ert intresse vid något av visningstillfällena blir ni kontaktad per telefon när eventuell budgivning startat.
För oss är det viktigt att ha en personlig kontakt med er under budgivningen. Detta för att undvika missförstånd och för att ni som köpare ska få största möjliga inblick i processen. Som köpare kanske ni även vill ställa upp villkor för affären, som exempelvis tillträdesdatum eller villkor om lån, vilket i sin tur kan påverka säljarens val. I slutänden är det nämligen alltid säljaren som bestämmer vem som får köpa dennes bostad, och det måste inte bli den som lagt högst bud. Detta är vad fri prövningsrätt innebär.

Som mäklare är vi skyldiga att informera säljaren om alla bud. Även de som kommer in efter det att budgivningen är avslutad men innan köpeavtal hunnit undertecknas av bägge parter.